Vi lager radio, podcast og TV
unsplash-image-O__UibqU3JQ.jpg

Nyheter

Dette skjer hos oss!

Munck Studios dobbelnominert til Prix Europa

I dag ble de nominerte til Prix Europa offentliggjort - den europeiske medieprisen som hvert år blir delt ut i Tyskland. Blant de nominerte er to produksjoner fra Munck Studios - Fejk og Revet.


FEJK

Den tredje sesongen av pod- og radioprogrammet Fejk som Munck produserer for UR, er nominert til Prix Europa i kategorien Radio Current Affairs. Programmet blir produsert ved Munck Studios Stockholm.

- Nå ble jeg gledelig overrasket, ler Anna Charlotta Gunnarson, produsent, programleder og idéskaper av programmet.

- For et fint bevis på at Fejk fungerer også internasjonalt, at det går an å lage superspennende folkeopplysning med humor! Sjelden har jeg strevd så mye med et kulturhistorisk graveprosjekt som i researchen på den mangesidige Rosa Parks. Vi snudde på hver stein, gransket bilder og alle deler på detaljnivå, og aha-opplevelsene kom tett. Vi er så stolte nå!

Fejk er et program som kompletterer historien og ser nærmere på hvorfor og hvordan noen fenomen og personer blir sett på som sentrale, mens andre blir glemt bort. I det nominerte programmet Rosa Parks - den organiserte spontanprotesten ser Anna Charlotta Gunnarson og David Silva nærmere på hvem Rosa Parks var og hvorfor bildet av henne som en trøtt, gammel kvinne som greidde forandre historien dominerer når hun i stedet kanskje var en veldig bevisst aktivist.

- Det er fantastisk når en så kraftfull redaksjon med et viktig oppdrag fra UR får oppmerksomhet for jobben med både form og innhold, sier Susan Myrdal, prosjektleder og redaksjonssjef ved Munck Studios.


REVET

Den danske fiksjonsserien Revet er nominert i kategorien Radio Fiction. Dette dramaet er produsert av Munck Studios i København for Danmarks Radio.

- Vi er glade og stolte over Revet og ser virkelig frem til å presentere det i Potsdam for juryen i oktober, sier Karen Albertesen, VD ved Munck Studios København.

Serien er basert på manusforfatter Christian Bentsons personlige erfaringer med å vokse opp i en avsides del i Danmark med de utfordringene det innebærer, spesielt for ungdommer som prøver å finne sin identitet og plass i livet.

- Selv er jeg født og oppvokst på nordvestre Jylland og kjenner til de strukturformer som har skapt grobunn for en sentralisering som har splittet Danmark. Den har gjort arbeiderklassen og underklassen usynlig. De føler ikke at de blir sett. Hovedpersonen vår heter “Face”, men har ikke et ansikt. Men gjennom han kan vi komme bak maktesløsheten og frustrasjonenes mur og kanskje se oss selv i drømmene hans, sier Christian Bengtson, som med serien vil komme nær følelser og dilemmaer som mange ungdommer opplever.


Prix Europa blir arrangert 18. til 25. oktober i Potsdam, Tyskland. Prisen har blitt delt ut siden 1987 til produksjoner i radio, TV og på internett. 

Admin